Скальська гімназія Вінницького району Вінницької області
Оратівська громада, Вінницька область
Освітній портал оратівського району Підписатися на новини
19 Квітня 2024 р

Дякуємо і молимося за вас

Щороку 14 грудня в Україні відзначають День добровольців. Свято засноване, щоб гідно вшанувати хоробрих чоловіків і жінок, які ризикують своїми життями заради нашої Батьківщини. На жаль, чимало добровольців з 2014 року загинуло за Україну. Особливо важливо пам'ятати про їхні подвиги під час повномасштабної війни в Україні.

Дата Дня добровольця 14 березня обрана на честь подій 2014 року. Добровольці з Самооборони Майдану прибули на військовий полігон у Нових Петрівцях. З них сформували Перший добровольчий батальйон, який брав участь в АТО.

Одним з найвідоміших добровольчих батальйонів в наш час є полк "Азов", сформований в травні 2014 року в Маріуполі. Також з лютого 2023 року в Україні почала формуватися "Гвардія наступу"- штурмові бригади, які набирають добровольців для протистояння російській агресії.

Декілька десятків наших односельчан також, у часи страшної російської  загрози, добровільно стали до лав захисниківУкраїни. 

Тому, ми щиро приєднуємося до всіх привітань як із боку держави, так і з боку родин в їх адресу та віримо у їх швидке повернення додому із найкращим подарунком для нас усіх - ПЕРЕМОГОЮ.  

 

Вітання від учнів гімназії добровольцям - захисникам України

« повернутися до списку новин

Логін: *

Пароль: *