Скальська гімназія Вінницького району Вінницької області
Оратівська громада, Вінницька область
Освітній портал оратівського району Підписатися на новини
08 Вересня 2024 р

Узагальнюємо теоретичні знання

Сьогодні, як ніколи, зростає роль освіти у підготовці здобувачів освіти до самостійного життя у світі, де кількість надзвичайних ситуацій постійно зростає, екологічна ситуація погіршується. Життєво необхідно озброїти учнів знаннями, вміннями і розумінням важливості збереження власного здоров’я, формувати у здобувачів освіти свідоме розуміння цінності власного життя та здоров’я, виховувати в них свідому, осмислену позицію щодо безпеки життєдіяльності. Тому, виховання здорового покоління зі сформованою культурою безпечної поведінки, із засвоєними алгоритмами дій в умовах надзвичайних ситуацій, одне із пріоритетних завдань, що стоять перед освітою. 

Основна мета проведення «Тижня знань основ з безпеки життєдіяльності» – допомогти сформувати у здобувачів освіти свідоме ставлення до свого життя і здоров’я, оволодіти основами здорового способу життя, життєвими навичками безпечної для життя і здоров’я поведінки у повсякденному житті та при виникненні надзвичайних ситуацій.

З 21 по 28 квітня, в рамках  Тижня  з основ знань безпеки життєдіяльності, учні 9 класу повторили, систематизували теоретичні знання щодо основних правил поведінки в різних надзвичайних і життєвих ситуаціях та подали цей матеріал у презентаціях:

- Побутова хімія

- Правила поведінки під час грози і сильного вітру

- Правила поведінки під час зустрічі із свійськими та дикими тваринами. Сказ

- Правила поведінки при виявленні розливів ртуті

- Правила поведінки під час відпочинку на воді

- Правила поведінки при користування побутовими приладами 

- Правила поведінки при виникненні пожежі

- Небезпечні рослини

Перевірили свої знання один одного за допомогою самостійно створених тестів та анкетування

« повернутися до списку новин

Логін: *

Пароль: *