Скальська гімназія Вінницького району Вінницької області
Оратівська громада, Вінницька область
Освітній портал оратівського району Підписатися на новини
23 Квітня 2024 р

Не кожен вміє співати, Не кожному дано яблуком Падати до чужих ніг.

Талановитих дітей треба вчити бачити зорі на небі і ями під ногами

Ти можеш бути гарним поетом, але маєш знати, як заробляти. Можливо, зараз формується нова категорія талановитих дітей. Які навчаться поєднувати в собі дві речі: бути Дон Кіхотом, що живе вищими міркуваннями, і Санчо Пансою, який добре орієнтується у земному. Роблю висновки зі своїх спостережень. Нинішні таланти дедалі частіше поєднують духовне і матеріальне.

В українців високі природні задатки. У Китаї, наприклад, найталановитіших дітей відбирають, поміщають у спецзаклади і протягом двох років тренують, годують вітамінами, розвивають. Лише потім відправляють на олімпіади. Наших на конкурси забирають прямо зі шкіл. Та українці отримують вищі бали, аніж китайці. З того, що бачу щодня у школах, можу сказати: 50 відсотків дітей є обдарованими.

До свята Нового року в нашій школі було вшановано маленьких читачів,  які мають високі досягнення в цьому виді діяльності. Та відбулося нагородження учасників І етапу Всеукраїнських предметних олімпіад.

Серед них є зірочки, що принесли до нашої загальної корзини подарунків- 6 призових місць в ІІ (районному) етапі олімпіад.

Нітішевська Дарія

Рудь Валерія

Серединська Ірина

та переможець районного етапу  спортивних змагань з настільного тенісу - Ковтун Віталій

« повернутися до списку новин

Логін: *

Пароль: *