Скальська гімназія Вінницького району Вінницької області
Оратівська громада, Вінницька область
Освітній портал оратівського району Підписатися на новини
28 Березня 2024 р

STEM освіта - шлях до наукового пізнання світу

Організаторами позакласних заходів під час тижня природничих дисциплін були учителі: фізики Войтенко Н.М., біології та географії Кучер Г.П. Кожного дня, впродовж тижня учні школи залучалися до цікавої, пізнавальної та активної позаурочної роботи.

Конференція "Вода та її властивості. Значення води в природі". До участі в якій  учні 7 та 8 класі готували виступи та запитання про властивості води її значення для існування живих організмів на Землі. переглянули і обговорили відеоролик "Вода. Життя на Землі", мультфільм "Краплина води" та презентацію "Вода: Фізичні і хімічні властивості".  Але найбільшу цікавість викликоло обговорення питання "Унікальні властивості води". Активними доповідачами під час конференції були учениці 7 класу Гуменюк Даша, Мартощук Катя, Бездітна Майя  та учениця 8 класу Тисячна Ірина.

  

 

Результати проекту з фізики "Унікальні фізичні властивості води" ,  Унікальні фізичні властивості води.Унікальні фізичні властивості води

Результати проекту "Унікальні фізичні властивості води"

Обговоренням "Потреба в природничих знаннях сьогодні",  в якому взяли участь учні 8 класу, було  охоплено питання повсякденного життя людини, зокрема: садівництво, виноградарство, городництво, квітникарство, ведення особистого селянського господарства та розвиток науки в цих галузях. Діти звернули увагу на потребу предметних знань з хімії, біології та фізики. Найактивнішими були Лігатор Олексій  та Тисячна Ірина.

Гра "Зоряна година" на знання закономірностей природи  була проведена між учнями 5 і 6 класів. 

 

Під час роботи над проєктом "Знай.Люби.Бережи!" учні 6 класу звернули увагу оточуючих на потребу в збереженні природи. Висвітлили і обговорили цікаві факти про рослини і тварини нашого краю.

В рамках Дня доброти була проведена інформаційна п'ятихвилинка "Цікаві факти про тварин".

 

Перегляд відеороликів "Наукові чудеса. Фізика" наблизив учнів до розкритття суті вислову: "Якщо не вивчати фізику - твоє життя буде наповнене чудесами і магією".   Обговорення дослідів, які спостерігалися в Вінницькому музеї науки.

  

 

У розгадуванні ребусів, кросвордів і вікторин з біології та фізики найактивнішими були ученці 7 класу Гуменюк Даша, Мартощук Катя і Бездітна Майя.

Цікаву назву має вид роботи, коли обговорювалася цікава інформація з життя відомих вчених,  відкриття багатьох законів ( випадковість чи цілеспрямована багаторічна праця) - сторітелінг.  До таких інформаційних п'ятихвилинок готувалися учні і вчителі предметники. Обговорили питання : - зварювання рослинних клітин для виведення нових видів рослин; - життя і діяльність Ніколо Тесла, Івана Пулюя та Бориса Патона; - відкриття  періодичної системи хімічних елементів та багатьох її складових; - зміни в світовому океані.

Гра "Знавці фізики". Змагання відбувалося між учнями 8 та 9 класів. Гра включала в себе знання предмету, швидкість мислення, уміння аналізувати інформацію та розв'язувати прості логічні задачі. Перемогу здобули учні 8 класу, які отримали вирішальні бали за домашнє завдання (підготувати "фізичні фокуси")

         

       

Перегляд відеофільму "Мій рідний край, моя земля" та обговорення з 9 класниками проблем екології нашого краю 

Цікаві досліди для молодшої школи. Діти ознайомилися з принципом проведення простих дослідів та провели їх вдома з батьками. Для підтвердження принесли "величезну купу" позитивних емоцій.

 

 

 

 

 

« повернутися до списку новин

Логін: *

Пароль: *