Скальська гімназія Вінницького району Вінницької області
Оратівська громада, Вінницька область
Освітній портал оратівського району Підписатися на новини
29 Березня 2024 р

ЗШЛ "День щастя"

20 березня весь світ відзначатиме ДЕНЬ ЩАСТЯ

Таке рiшення прийняла Генеральна Асамблея ООН на своїй останнiй сесiї. Пропозицiю щодо вiдзначання Мiжнародного Дня Щастя, висунуту представниками королiвства Бутан, одноголосно пiдтримали всi 193 члена асамблеї.

Дата святкування була обрана не випадково. 20 березня — День весняного сонцестояння, коли день дорiвнює ночi и сонце свiтить однакову кiлькiсть часу практично на всiй територiї земної кулi. Таким чином, цей день символiзує рiвне право на щастя кожного мешканця Землi.

В резолюцiї ООН говориться про те, що «прагнення до щастя є основоположною метою людського iснування«, а також про «необхiднiсть визнання цiєї мети у мiжнароднiй полiтицi«. У цьому зв’язку варто вiдзначити, що Королiвство Бутан, iнiцiювавше появу нового свята, вже давно проголосило щастя у якостi основної мети державної полiтики. Бутан є єдиною у свiтi країною, яка в 1971 роцi розробила и до сьогоднішнього дня керується концепцією Валового національного щастя (ВНЩ). На відміну від Валового національного продукту (ВНП), Валове національне щастя — це міра якості життя, що спирається в першу чергу на духовні й психологічні, а не на матеріальні цінності. ВНЩ — це такий розвиток економiки й держави, який зберiгає та розвиває унiкальну культуру країни, базовану на буддiйських духовних цiнностях.

« повернутися до списку новин

Логін: *

Пароль: *