Скальська гімназія Вінницького району Вінницької області
Оратівська громада, Вінницька область
Освітній портал оратівського району Підписатися на новини
24 Квітня 2024 р

Дотримуймося умов воєнного стану

            Комендантська година – це заборона перебування людей у визначений час на вулицях та в інших громадських місцях без спеціально виданих перепусток і посвідчень.

           Для пересування населеними пунктами подбайте, щоб при вас завжди був документ, що посвідчує особу. Зважайте, що документ має бути доступний, а мобільні додатки можуть працювати нестабільно.

            Перевіряти документи та встановлювати правомірність перебування на вулицях і в інших громадських місцях під час комендантської години – повноваження патрулів. Хто входить до їх складу, вирішує місцева влада.

             За відмову від виконання законного розпорядження або вимоги патруля передбачено штраф, громадські чи виправні роботи або адміністративний арешт до 15 діб. Якщо порушник вчиняє опір – йому загрожує штраф від 17 000 до 34 000 грн або позбавлення волі до 5 років. Зверніть увагу! Поширення неправдивих чуток, які можуть спричинити паніку серед населення або порушення громадського порядку, карається штрафом або виправними роботами. Зберігайте спокій, витримку, вірте в нашу армію та дбайте про інформаційну гігієну!

             По цих та інших питаннях, що стосуються комендантської години та, загалом, воєнного стану класними керівниками і керівниками груп було проведено бесіди з дітьми та їх батьками.

 

« повернутися до списку новин

Логін: *

Пароль: *