Скальська гімназія Вінницького району Вінницької області
Оратівська громада, Вінницька область
Освітній портал оратівського району Підписатися на новини
19 Квітня 2024 р

Добрі справи продовжуються...

         Гарну справу зробили наші школярі в черговий раз. Отримавши грошову винагороду за перемогу в районному конкурсі військово-патріотичної гри «Сокіл» («Джура») у молодшій віковій  групі, вирішили, не вагаючись,  використати ще для однієї «доброї» справи. Варіантів було безліч, а   вирішили зупинитися на оновленні криничок, які знаходяться в прибережній зоні річки Жид, що поповнює водними ресурсами нашу Роську.

         Чому саме кринички? – запитаєте ви. Відповідь проста: вода-основа усього живого на землі. А одна із криничок – Камінна, належить до історичного минулого нашого краю, яке дослідили ми. За переказами  вона має віку не одну сотню літ. Її прохолодною водою користувалися жителі давнього поселення Бондаревої левади. Потім вона була необхідна для хліборобів, пастухів та простих перехожих. Але з часом, на початку 21 століття, як і багато речей, стала непотрібною:  її ніхто не доглядав і з часом джерело  забилось, а її закидали різним непотрібом чи то з ціллю, щоб ніхто не постраждав, чи просто із –за людської байдужості.

        І ось наші рійчата у складі: Бездітної Майї та Вікторії, Дацюк Вікторії, Мозгової Маргарити,  Сироти В’ячеслава  сьогодні їй подарували друге життя, на чолі із своїми керівниками Бездітною Яною та Мерецькою Юлією. Звичайно, що сили дітей були б марними у такій справі, але їх підримали  батьки: Бездітний Микола, Дацюк Анатолій, Лучин Володимир та Сирота Віктор. Не залишились байдужими у такій справі і наші колишні випускники: Дацюк Дмитро, Лучин Денис, Сирота Олександр та Шумов Василь. Допомагали облаштовувати криничку і навіть, не наші односельчани, а родини колишніх наших учнів: брав участь у чищенні джерел син Ковальчука Олега – Назар та безкоштовно організував доставку кілець із Оратова Ковтун Василь Іванович.  Спільними зусилями, при партнерстві усіх, Камінна криничка наповюється джерельною водою і знову тамуватиме спрагу усіх бажаючих.

                            

« повернутися до списку новин

Логін: *

Пароль: *