Скальська гімназія Вінницького району Вінницької області
Оратівська громада, Вінницька область
Освітній портал оратівського району Підписатися на новини
19 Квітня 2024 р

70 років від написання першої в світі мови програмування

Ющенко Катерина Логвинівна (8 грудня 1919, Чигирин  — †15 серпня 2001) –  автор першої в світі мови програмування високого рівня (“Адресної мови програмування”). Створення Адресної мови програмування — перше фундаментальне досягнення наукової школи теоретичного програмування. Випередивши  створення програмування  Фортран (1958),Кобол (1959) і Алгол (1960), Адресна мова програмування підготувала появу не тільки мов програмування з апаратом непрямої  адресації, але й асемблерів.

Гордість України. Українка, яка першою створила мову програмування

Пишатися винаходами українців, пишатися українцями, пишатися тим, що ти українець - це обовязкова навичка патріота України та компетентного учня. Виховання цієї риси здійснюється повсякчас. Зокрема і на уроках інформатики. 

25 грудня 1951 року побачила світ Адресна мова програмування. Цій подій були приурочені домашні завдання та індивідуальні проекти учнів. Про Катерину Логвинівну Ющенко, її команду та їх плід праці діти виконали роботи способами мультимедіа, презентацій, текстових документів та електронних таблиць.

Ми пишаємося українцями. Сподіваємося, що колись пишатимуться нами. За нами майбутнє.

« повернутися до списку новин

Логін: *

Пароль: *