Скальська гімназія Вінницького району Вінницької області
Оратівська громада, Вінницька область
Освітній портал оратівського району Підписатися на новини
28 Березня 2024 р

Допомога пораненим солдатам

Сказав мудрець:
- Живи, добро звершай!
Та нагород за це не вимагай.
Лише в добро і вищу правду віра
Людину відрізняє від мавпи і від звіра.
Хай оживає істина стара:
Людина починається з добра!

Дітям почуття милосердя і добра необхідно прививати з малечку. Звичайно велика увага цьому приділяється і в нашій школі. Але в теперішній час це здійснюється не лише бесідами і годинами спілкування а й участю в милосердних акціях.

Перед новим роком в школі було зібрано  понад 2000   гривень на операції пораненому воїну з Хмельниччини  Руслану Карпцю, а потім в селі було зібрано на його протезування  понад 7000 гривень. Крім того, перед тим, була передана допомога пораненому Максиму Ільницькому із Запоріжжя, якому  рідні допомогти не могли, адже через втрату житла після негоди його мама потрапила з інфарктним станом до лікарні.

Вийшовши на навчання в ІІ семестрі і почувши інформацію про те, що до Вінницького військового шпиталю були доставлені 26 кіборгів з Донецького аеропорту ми, учні та працівники,  відразу розпочали збір коштів.  Долучилися до збору коштів і працівники дитячого садочка «Сонечко». В ході акції (протягом  двох діб) було зібрано майже 2000 гривень.

 28 січня учителька  Герасимович Н.М. передала ці гроші тому бійцю, якому, за  характеристики завідуючого хірургічним відділенням, вони були на даний момент найпотрібніші. Адже  Дмитро Тимчак, родом із Івано-Франківської області, має численні осколкові поранення та сильно травмовані кисті рук.  Операції потребує негайно, але захворів на ангіну і через інфекцію її відкладають.

Фотографії не робили, адже фотографувати чуже горе не хочеться.

Ми бажаємо Дмитру і всім захисникам України міцного здоров’я і звичайно МИРУ.

« повернутися до списку новин

Логін: *

Пароль: *