Скальська гімназія Вінницького району Вінницької області
Оратівська громада, Вінницька область
Освітній портал оратівського району Підписатися на новини
20 Квітня 2024 р

Тиждень світової літератури та російської мови

З 1 по 5 грудня в школі проходив тиждень російської мови і світової літератури.

В понеділок була проведена організаційна лінійка на якій оголошено план проведення тижня. В цей же день діти були залучені до  розгадування кросвордів, ребусів, головоломок, словесних тестів, ігор в слово.

В вівторок, 02.12 відбувся конкурс на кращого читця вірша. Слід відмітити виразне читання учнями творів. Критеріями оцінювання були - виразність, уміння інтонаційно передати задумку автора, неналежність твору до програмового вивчення.  І місце виборола Кучер Л (9 клас), ІІ місце - Рудь Валерія (7 клас), ІІІ місце - Скоробагатий Сергій (8 клас). Були відмічені журі і Лігатор Андрій (5 клас), Гордюк Юлія (7 клас), Пасічник Карина (9 клас)

В середу була проведена вікторина "Чи знаєш ти?". Свої знання і кмітливість проявили Ковтун Ольга(9 клас), Уманець Яна (7 клас), Нітішевська Дарія (8 клас).

04.12 юні поети школи декламували свої вірші. Кращим був визнаний вірш Діденко А (8клас), ІІ місце зайняла учениця 9 класу  Савчук Я., ІІІ місце було присуджене Стовбур Оксані (8 клас).

Завершувався тиждень проведенням КВК між учнями 8 та 7 класів.  Команди називалися "Драйв" та "Вікторія". Кожна команда отримала домашнє завдання: захист вибраної назви, конкурс "привітання", інсценізація байки Крилова і казки С.Я.Маршака "Дванадцять місяців". З завданням впорались дуже добре, оригінальними були привітання обох команд. Вони добре впорались з інсценізацією.

      

Учні активно приймали участь у запропонованих учителем конкурсах. З перевагою у 5 балів переможцем вийшла команда "Вікторія" (7 клас). З задоволенням приймали участь у грі вболівальники обох команд, для яких теж були запропоновані завдання.

Метою тижня було розвивати інтерес дітей до світоіої літератури та російської мови, пробуджувати творчу  уяву, вміння швидко, логічно і точно мислити, прищеплювати любов до поетичного слова і заохочувати учнів до самостійного складання віршів на вільні теми; виховувати любов до знань, бажання проявити себе як творчу особистість.

« повернутися до списку новин

Логін: *

Пароль: *